Microsoft Azure Digital Twins officieel gelanceerd

Tijdens Microsoft Ignite 2018 in Orlando al aangekondigd, bij het recente IoT Solutions World Congres in Barcelona gelanceerd: Azure Digital Twins, het vernieuwende IoT-platform van Microsoft. Voor Winvision was de lancering ook een bijzonder moment. Om twee redenen, vertelt Melle Lelieveld: “Dit is de bekroning van een intensief jaar waarin we nauw betrokken waren bij de ontwikkeling van Digital Twins. Daarnaast heeft Microsoft ons tijdens het congres, als een van de zeer weinigen wereldwijd, genoemd als belangrijke partner voor Digital Twins.”


Winvision werkt sinds oktober 2017 met het Microsoft IoT-team om Azure Digital Twins te testen en feedback te geven voor de ontwikkeling. Digital Twins is een nieuwe dienst op het Azure-platform waarmee een volledige digitale representatie gemaakt wordt van een fysieke omgeving. De toepassing geeft zo een compleet nieuwe dimensie aan concepten als smart buildings en smart cities. 

Beloning en een erkenning van onze inzet en expertise

Business Manager Melle Lelieveld van Winvision: “De lancering afgelopen week tijdens het IoT Congres was voor ons een mooie mijlpaal in de intensieve samenwerking met Microsoft. Precies een jaar geleden, tijdens het IoT Solutions World Congres 2017, is de betrokkenheid bij de ontwikkeling van Azure Digital Twins gestart. Komende week lanceren wij een nieuwe versie van onze oplossing voor BeSense voor ruimtebeheer en schoonmaak op basis van deze dienst.” 

“De lancering van afgelopen week is dan ook zeker geen eindpunt. We blijven betrokken bij de verdere verbetering. Microsoft heeft aangegeven dat ze ons er graag bij houden.” Die gewenste betrokkenheid komt ook tot uitdrukking in het benoemen van Winvision als partner voor Digital Twins. “Dat is natuurlijk goed om te horen. Dat voelt als een beloning voor het team voor de inbreng en inzet. Maar het zegt ook wel iets over onze diepgaande kennis ervan. Nu Digital Twins in de markt beschikbaar is, kunnen we die expertise voor onze klanten inzetten. Dat is prettig. Ik verwacht dat slim gebouwenbeheer voor veel organisaties interessant is en dan is Azure Digital Twins momenteel de veelzijdigste en slimste toepassing.”

Meer weten over Digital Twins? 

Winvision zet die kennis en ervaring nu ook in om organisaties te informeren over de bijzonderheden en mogelijkheden van het platform. “Mijn collega Remco Ploeg, als architect betrokken bij de ontwikkeling van Digital Twins, is door Microsoft gevraagd zijn kennis te delen op het Microsoft Smart Spaces Summit op 6 en 7 november in het Zwitserse Zürich. Dat zijn heel leuke verzoeken en het is tegelijk een verantwoordelijkheid die erbij hoort nu we onderdeel zijn van een exclusief clubje Digital Twins-partners.” Uiteraard praten we onze klanten en relaties graag bij over het nieuwe IoT-platform. Wij willen onze kennis delen en ontdekken welke scenario’s op basis van Azure Digital Twins kansen bieden voor onze relaties. Wij bieden u graag een sessie aan waarin wij u informeren over de mogelijkheden van Digital Twins. Meer informatie over deze sessies vindt u hier

Media
  • 181023 lancering Digital Twins-groot
  • 181023 lancering Digital Twins-klein