VVN wint met verkeersmethode de NOT publieksprijs

Veilig Verkeer Nederland heeft op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2017 (NOT) de publieksprijs gewonnen voor hun vernieuwde verkeerseducatiemethode. De verkeerseducatielijn richt zich op veilig verkeersgedrag bij leerlingen van de basisschool. Web2Work heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het digitaliseren van de verkeerseducatielijn met Verkeerspoort, een webportaal dat door Web2Work is ontwikkeld.

Samen met VVN heeft web2work een portaal neergezet dat leerkrachten helpt om op een laagdrempelige en leuke manier verkeersonderwijs te geven. Web2Work is van begin tot eind betrokken geweest en heeft geholpen bij het ontwerp, de inrichting en de technische realisatie van Verkeerspoort. Er is een koppeling ontwikkeld tussen Basispoort waardoor leerkrachten Single Sign On kunnen inloggen en de lesmodules zijn geoptimaliseerd voor gebruik op het digibord.

In Verkeerspoort staan de online lesmethodieken en aanvullende lesmaterialen geschikt voor het digibord voor leerlingen voor groep 1 tot en met groep 8. In deze online omgeving kunnen niet alleen werkbladen en toetsen geraadpleegd worden, maar zijn er ook digitale lessen aanwezig. Daarnaast is er een situatiebouwer waarin verkeerssituaties nagebootst kunnen worden met behulp van Google Maps. Het juryrapport luidt: “Een methode voor verkeer die kinderen zelf actief laat nadenken over hun gedrag in het verkeer. Interactieve lesmaterialen, uitdagende werkvormen en ouderbetrokkenheid motiveren kinderen voor het vak verkeer”.

Wij feliciteren VVN met deze publieksprijs!