Twentse Erven

Vanuit Stichting de Twentse Erven is het verzoek gekomen om een digitale kaart te creëren. Deze digitale kaart bevat informatie over karakteristieke erven in Twente. De database wordt continu aangevuld met nieuwe erven en achtergrondinformatie over reeds opgenomen erven. Stichting Twentse Erven wil via deze kaart zo veel mogelijk informatie over historische boerderijen in Twente verzamelen en delen met geïnteresseerden.

De rol van web2work

  • Ontwikkeling database voor vastleggen erven
  • Realisatie en ontwikkeling website
  • Interactieve Google Maps module
  • Ontwikkeling maatwerk presentatie overzicht individuele erven
  • Technische advies en ontwikkeling

Over Twentse Erven

De boerderijenstichting Twentse Erven is een stichting. Zij heeft als doelstelling het bevorderen van het behoud van historische boerderijen, hun interieurs, hun bijgebouwen en hun erven. Zij doet dat door het organiseren van activiteiten en projecten gericht op een brede doelgroep bestaande uit boerderijeigenaren en -bewoners, gemeenten en provincie, erfgoedspecialisten, oudheidkamers en heemkundeverenigingen, restauratie-architecten en -aannemers. Twentse Erven wil een vraagbaak zijn voor mensen die op zoek zijn naar informatie en advies over bouwkundige en historische wetenswaardigheden. Ook zal zij zich ervoor inzetten het belang van het agrarisch erfgoed als culturele en economische factor te benadrukken. Zij stelt zich op het standpunt dat het behoud van de historische boerderijen en erven van doorslaggevende betekenis is voor een leefbaar platteland.

Twentse Erven is onafhankelijk, heeft geen politieke oriëntatie en geen vaste connectie met het bedrijfsleven. Twentse Erven is opgericht in 2014.

Media
  • twentse-erven.png
  • twentse-erven-t.png