Elite Salades & Snacks

De samenwerking tussen web2work en Elite Snacks dateert al uit het begin van dit millennium. In die tijd ontwikkelde web2work Elite VIS (Verkoop Informatie Systeem), een op maat gemaakt stukje software die verkopers van Elite konden gebruiken op hun PDA en bij klanten informatie konden bijwerken. In 2013 was de soft- en hardware echter zo verouderd dat een versie 2.0 van Elite VIS werd ontwikkeld. Een webapplicatie applicatie die veel voordelen biedt.

Beperkingen zorgen voor wensen

Met Elite VIS 1.0 waren vertegenwoordigers van Elite Snacks in staat om te rapporteren wat ze bij een klant deden. Dat zat hem vooral in het bijwerken van de distributie. Verder was het systeem vrij beperkt. Daarnaast was de software specifiek geschreven voor het gebruik op PDA’s. Deze raakten verouderd en werden niet meer gemaakt. Het systeem moest dus op de schop.

Webbased oplossing

Web2work ontwikkelde samen met Elite Snacks een oplossing. Pleun van Halm, coördinator verkoop-binnendienst: “Hierbij hadden wij een aantal grote wensen. Ten eerste wilden wij dat de oplossing device-onafhankelijk zou zijn. Dat was in de versie 1.0 nog niet zo. Daarnaast moesten we in diezelfde versie de PDA’s elke avond synchroniseren. Informatie werd dus slechts één keer per dag bijgewerkt. Dat is natuurlijk niet ideaal. Wij wisten eigenlijk wel heel goed wat we wilden. In het voortraject hebben wij hier zelf goed over nagedacht. Voorheen werkten we met de software vanuit een activiteit, zoals ‘registraties bij klanten’ en ‘klachten van klanten’”, legt Van Halm uit. “Wat web2work voor ons heeft gedaan is de klant centraal stellen en van daaruit alles benaderen. Dat is een hele ombouw geweest om dat voor elkaar te krijgen, maar door goed samen te werken en alles goed af te stemmen, hebben we het wel voor elkaar gekregen.”

Meedenken zorgt voor tevredenheid

Elite Snacks wist waar ze naar op zoek waren en over welke applicaties de applicatie moest beschikken, maar het meedenken van web2work heeft positief bijgedragen aan de ontwikkeling van de appplicatie. Van Halm: “Dat proces is allemaal erg soepel verlopen. Wij hebben natuurlijk veel kennis van onze bedrijfsprocessen en wisten hierdoor goed wat we wilden. Maar het meedenken van de jongens van web2work heeft er echt voor gezorgd dat de applicatie nu is zoals ie is. En daar zijn we tot op heden heel erg tevreden over. Daarnaast leent de applicatie zich er uitstekend voor om doorontwikkeld te worden. Sterker nog: op dit moment zijn we zelfs bezig om een nieuwe versie te ontwikkelen. De eerste plannen liggen al klaar”.

Kennisborging

De applicatie draait sinds 2013 en sindsdien zijn er al meerdere updates doorgevoerd. “Op het moment dat je een applicatie lanceert heb je een goede versie staan, maar het zijn uiteindelijk de gebruikers die het succes bepalen. Wilden we dingen aanpassen of optimaliseren, dan was het makkelijk schakelen met web2work. Dat is prettig werken. Bovendien was er in het begin van het proces iemand werkzaam bij web2work die nauw betrokken was. Die werkt er inmiddels niet meer en in het begin waren we bang dat die kennisoverdracht moeizaam zou verlopen. Maar ik moet eerlijk zeggen: dat is ons echt 100% meegevallen. De overdracht verliep zonder problemen. Voor wat betreft kennisborging zit het bij web2work dus ook wel goed”, besluit van Halm.

Media
  • elite.png
  • elite-t.png