Bonar

Bonar, onderdeel van Low & Bonar, is een toonaangevende producent en leverancier van hoogwaardige driedimensionale polymere matten, bouw-vezels en composieten voor Civiele Techniek, Binnenlandse Zaken, Vervoer, Bouw, Agro en industriële toepassingen. Bonar opereert internationaal en heeft in Nederland vestigingen in Emmen en Arnhem. Buiten de landsgrenzen is Bonar actief in onder andere Duitsland, Hongarije en de Verenigde Staten. Om de kwaliteit van de producten te waarborgen had Bonar de sterke behoefte aan kwaliteitsmanagementsysteem. Web2work ontwikkelde deze en inmiddels zijn er meerdere versies uitgerold.

Langdurige samenwerking

De samenwerking tussen Bonar en web2work dateert al uit 2002. Martin Koerntjes, manager van het analytisch lab van Bonar: “toentertijd had Bonar, toen nog Colbond, een kwaliteitsdatabase nodig. Ik schetste er zelf eentje uit en legde deze voor aan Marcel Meulink. Hij had voor Enka Ede een dergelijk systeem geschreven en zodoende kwam ik bij hem terecht. Zo is de samenwerking begonnen”. Het kwaliteitssysteem krijgt de naam OWL en inmiddels draaien vestigingen wereldwijd op OWL. “Het is een heel gebruikersvriendelijk pakket, en dat is voor mij het belangrijkste”, vertelt Roel Robbers. Als quality coördinator was hij al vroeg betrokken bij OWL en heeft hij het pakket zien groeien.

Maatwerk

OWL is maatwerk en speciaal voor Bonar ontwikkeld. Er is verder ook geen andere partij die van dit pakket gebruik maakt. Marcel Meulink, teamleider softwareontwikkeling bij web2work: “voor Bonar hebben we een applicatie gebouwd op DNN. We hebben daarbij technieken als ASP.Net, Jquery en SQL gebruikt”. In de veertien jaar dat Bonar samenwerkt met web2work zijn er al verschillende versies uitgerold. Meulink: “voor de uitrol van de nieuwste versie moesten we de functionaliteiten die werden aangeboden in de oude situatie uiteraard overzetten in de nieuwe omgeving. Dat klinkt wellicht makkelijker dan het is. Dat was een uitdaging, maar ik denk dat we hier goed in zijn geslaagd".

Tevredenheid zorgt voor een vervolg

Dat Bonar al zo lang voor web2work kiest is niet voor niets. Robbers: “Web2work is heel toegankelijk. OWL is natuurlijk een pakket dat zij speciaal voor ons hebben ontwikkeld. Mensen werken graag met het pakket, daar voel ik me verantwoordelijk voor. Ik wil bijvoorbeeld niet dat er te veel muisklikken nodig zijn voor een bepaalde actie. Dat hou ik nauwlettend in de gaten en daarbij kan ik makkelijk met web2work schakelen. Is er iets dat veranderd of aangepast moet worden, dan is een e-mail genoeg. Grotere verzoeken vereisen meer communicatie dan alleen een e-mail, maar ook daar komen we altijd heel goed uit”. Dat Bonar tevreden is over web2work blijkt overigens ook uit het feit dat Bonar naast OWL er voor heeft gekozen om een SharePoint omgeving te laten bouwen door web2work. Dat was in 2012 begonnen als een applicatie om uren te registreren en om het samenwerken te vergemakkelijken. Dat beviel zo goed dat moederorganisatie Low & Bonar heeft besloten om alle zusters onder te brengen onder één omgeving. Daarvoor zal een grote en complexe SharePoint-omgeving worden ingericht.

Media
  • bonar.png
  • low-bonar-t.png