iStrongbox

iStrongBox biedt particulieren en organisaties rechtszekerheid bij geschillen waarbij het bestaan van een onderhandse akte wordt bestreden. Vertrouwelijke documenten die vragen om een veilige opslag. Tot 2013 werd deze dienst verzorgd door de Belastingdienst, maar die stopten daarmee. Rob Lammé, mede-oprichter van iStrongbox: “Wij merkten dat de vraag er nog wel was vanuit de markt. Dat was voor ons reden om iStrongbox op te richten. Maar we zagen ook dat de dienst voor verbetering vatbaar was op het gebied van veiligheid en snelheid. Bovendien moest meer zekerheid en service geboden worden”. Voor de oprichting van iStrongbox was een webapplicatie nodig die het mogelijk maakt om vertrouwelijke documenten en onderhandse aktes te registreren en om deze documenten in te uploaden. Daarnaast was het van groot belang dat de documenten in een veilige omgeving terecht zouden komen.

De keuze voor web2work

Dat iStrongbox voor web2work koos was uiteindelijk geen lastige keuze. Lammé: “We begonnen met elf partijen die een voorstel mochten aanleveren. Daar bleven er vijf van over die het offertetraject in mochten. Natuurlijk is de prijs een issue, maar zeker niet de belangrijkste”. Het gaat volgens Lammé om de kwaliteit van de diensten en de betrouwbaarheid. De combinatie web2work en datacenterspecialist Previder gaf voor iStrongbox de doorslag. Want vertrouwelijke stukken vragen om een vertrouwelijke omgeving. “Web2work en Previder hebben ook (semi-)overheidsklanten, die extra screening eisen. Dat geeft natuurlijk veel vertrouwen”, vertelt Lammé.

De oplossing

Web2work heeft voor iStrongbox een website ontwikkeld op basis van het DNN platform. Aan deze website is een webshop-component toegevoegd wat er voor zorgt dat bestellingen van klanten kunnen worden afgehandeld. De verwerking van de bestellingen is software die speciaal voor iStrongbox is geschreven. Dit houdt in dat een bestelling (een geüpload document) wordt gewatermerkt. Van het originele document wordt een hashwaarde gegenereerd (om aan te kunnen tonen dat er aan het document sinds de registratie niets is aangepast) en vervolgens gaat al deze informatie geëncrypt een ‘kluis’ in. Om de veiligheid van de documenten te garanderen, staat deze kluis op een aparte server. Documenten zijn dus niet direct benaderbaar en voorzien van een extra beveiliging. Alleen met de juiste autorisaties kunnen klanten documenten opvragen uit de kluis.

web2work denkt mee

iStrongbox is tevreden over het eindresultaat. Dat komt volgens Lammé door de expertises van het team van web2work. “Ze denken heel goed mee en bekijken alle mogelijkheden voor ons. Zo ontstaat er een goede match tussen wat wij willen en wat technisch mogelijk is. Daar zijn ze erg goed in en dat is wat wij nodig hebben. Zo kwam het idee van web2work om aan de front-end een webshop te bouwen. Een supergoed idee omdat wij op deze manier voor een lager bedrag toch de noodzakelijke functionaliteiten konden realiseren. Voor een beginnend bedrijf als iStrongbox is dat natuurlijk perfect”.

Media
  • diensten.png
  • home.png
  • wiezijnwij.png
  • istrongbox-t.png