PEC Zwolle

PEC Zwolle, Eredivisieclub uit Zwolle, investeert veel in jeugd en talent. Er was daardoor behoefte aan een portaal met scoutingmodule waarin scouts spelers kunnen invoeren en waarin de ontwikkeling van de spelers kan worden vastgelegd middels rapportages. Inmiddels is deze portal al enige tijd opgeleverd, maar is er behoefte aan meer.

Spelersportaal

Web2work ontwikkelde voor PEC Zwolle portaal met een op maat gemaakt scoutingsmodule. Ook het grafische gedeelte nam web2work op zich, evenals het beheer, support en onderhoud. Bert Ebbens, Manager voetbalacademie van PEC Zwolle: “Het portaal is door web2work zo opgebouwd dat uitbreiding mogelijk is. Bij de oplevering van het portaal waren we - samen met web2work - al aan het nadenken over hoe we het portaal uit zouden kunnen breiden. Digitalisering van gegevens wordt steeds belangrijker en daar hoort het volgen van onze spelers ook bij. We zijn dik tevreden over het portaal. Vandaar dat we op zeer korte termijn gaan uitbreiden.”

Aanvullende modules

In de nieuwe versie van het PEC Zwolle portaal is het mogelijk om meer gegevens van een speler vast te leggen. Hierbij valt te denken aan testresultaten, maar ook aan de fysieke status van de speler. Op deze manier wordt er een dossier opgebouwd van de speler en is de stand van zaken duidelijk. Daarnaast wordt er een planningsmodule geïmplementeerd waarin activiteiten overzichtelijk gepland kunnen worden. Ebbens: “Zo wordt het portaal groter en krijgen we een steeds completer beeld van onze spelers. We zien hoe ze het doen, wat hun (fysieke) status is en hoe vol hun agenda is”.

Vertrouwen

Een dergelijke digitale weboplossing vraagt om keiharde garanties wat betreft privacy en security. Ebbens: “Ik heb veel gesprekken gevoerd met web2work. Die hebben mij veel vertrouwen gegeven. Lang niet iedereen bij de club mag toegang hebben tot de gegevens. Maar web2work heeft het mogelijk gemaakt om verschillende rechten toe te kennen aan verschillende personen. Zo hoeven we dus niet bang te zijn dat onbevoegde personen bij de gegevens kunnen”. Ook voor ‘inbrekers’ van buitenaf is Ebbens niet bang: “Het geeft heel veel vertrouwen dat de datacenterspecialist waar al onze gegevens staan een zusterbedrijf van web2work is. Op die manier zijn de lijntjes korter, kent men elkaar en kunnen ze snel schakelen. Bovendien kunnen we letterlijk zien hoe goed alles beveiligd is”.

Soepel proces

“Als ik in een paar steekwoorden zou moeten aangeven wat ik van web2work vindt, zouden dat de woorden direct, helder, open en informatief zijn”, vertelt Ebbens. Hij vervolgt: “Ik heb alle gesprekken zo ervaren en ook tijdens het hele proces zijn dit woorden die goed weergeven hoe web2work te werk gaat. Ik denk dat communicatie heel belangrijk is in een dergelijk proces en ik kan niet anders zeggen dan dat ze dat bij web2work goed doen, evenals terugkoppeling en feedback geven. Op het moment dat we vragen hebben, kunnen we altijd terecht en wordt er snel gereageerd.”
Media
  • Klantcases_PEC Zwolle.png
  • artthumb_pec.jpg
  • pec-zwolle.png
  • pec-zwolle-t.png